Σύντομη εισαγωγή στον συσσωρευτή οργόνης

Τον περασμένο Νοέμβριο κατασκευάσαμε έναν συσσωρευτή οργόνης (θα τον συναντήσετε και ως  οργονοθάλαμο, ΣΥΣΟΡ, ή απλά συσσωρευτή) για να χρησιμοποιηθεί από κάποιον ασθενή. Στο ενεργό τμήμα κάθε έδρας τοποθετήσαμε εναλλάξ πέντε στρώματα υαλοβάμβακα που είναι ένα κατάλληλο μη μεταλλικό, πορώδες υλικό και άλλα πέντε στρώματα ατσαλόμαλου που είναι ένα κατάλληλο μεταλλικό υλικό.

Στα βιβλία που παραθέτουμε στο τέλος αυτού του κειμένου θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις ενδεικνυόμενες χρήσεις και τους περιορισμούς στη χρήση του συσσωρευτή, τις προφυλάξεις που θα πρέπει να λαμβάνονται, καθώς και οδηγίες  κατασκευής. Αν φτιάξετε μόνοι σας έναν συσσωρευτή κατάλληλου μεγέθους ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άνθρωπο, υπολογίστε πως θα χρειαστείτε 300 με 400 ευρώ για την αγορά των υλικών και περίπου 3 ημέρες δουλειάς (την πρώτη φορά).

Η αρχή λειτουργίας του συσσωρευτή βασίζεται στην οργονομία, μια μη συμβατική θεώρηση για τη φύση που εισήγαγε ο Βίλχελμ Ράιχ περίπου το 1940. Ο Ράιχ υποστήριζε πως είχε αποδείξει την ύπαρξη μιας αόρατης, αιθέριας οντότητας η οποία  δεν έχει μάζα αλλά φέρει ενέργεια. Την ονόμασε οργόνη. Η οργόνη υπάρχει παντού στο σύμπαν δημιουργώντας ένα συνεχόμενο ενεργειακό υπόστρωμα από το οποίο προκύπτει δευτερογενώς ο υλικός κόσμος. Ωστόσο, η συγκέντρωσή της είναι εγγενώς ανομοιόμορφη στον χώρο και συνεχώς μεταβαλλόμενη στον χρόνο καθώς η οργόνη πάλλεται και ρέει τοπικά.

Οι ζωντανοί οργανισμοί είναι ιδιαιτέρως φορτισμένοι με οργόνη. Η οργονομία αντιλαμβάνεται αφαιρετικά κάθε μορφή ζωής ως μια κύστη μέσα στην οποία βρίσκεται παγιδευμένο φορτισμένο με οργόνη υγρό. Η αντίθεση μεταξύ των εσωτερικών διασταλτικών τάσεων που παράγει η οργονική ενέργεια και των περιορισμών που επιβάλλει η περιβάλλουσα μεμβράνη ευθύνεται για την εμφάνιση βασικών χαρακτηριστικών της ζωής όπως ο εσωτερικός παλμός, η ικανότητα για ανάπτυξη και για συντεταγμένη κίνηση.

Ο άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιήσει τον συσσωρευτή – ο οποίος κάνει αυτό που λέει το όνομά του, δηλαδή, απορροφά οργόνη από το περιβάλλον του και τη συσσωρεύει στο εσωτερικό του – για να αυξήσει το δικό του επίπεδο ενέργειας. Η αύξηση της οργονικής ενέργειας του οργανισμού μπορεί να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων ασθενειών ή/και στην άμβλυνση ανεπιθύμητων συμπτωμάτων όπως ο πόνος και η αδυναμία. Σημειώστε, πάντως, πως, σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών η χρήση του συσσωρευτή θα πρέπει να γίνεται υπό την επίβλεψη κατάλληλα εκπαιδευμένου οργονομιστή γιατρού.

Χρήστος Γράψας

Διαβάστε:
– Ο Συσσωρευτής οργόνης του Βίλχελμ Ράιχ, από τις εκδόσεις Πάλμοργον. Πρόκειται για ένα σύντομο κείμενο που στοχεύει στην παρουσίαση της εφεύρεσης στο ευρύ κοινό. (Είναι πάντοτε μια καλή ιδέα να έρχεται κανείς σε επαφή με τις απόψεις του Ράιχ πρώτα μέσα από τα δικά του γραπτά).
– Εγχειρίδιο συσσωρευτή οργόνης, του Τζέιμς Ντεμέο, http://www.academia.edu/5012206/_21_. Σε αυτό το βιβλίο δίνονται οδηγίες για την κατασκευή και ασφαλή χρήση του συσσωρευτή.

Κοινοποίηση

← Previous post

Next post →

6 Comments

 1. Ιωάννης Αλκαίος

  Από το εγχειρίδιο κατασκευσής συσσωρευτή οργόνη, κατεβαίνουν μόνον 29 σελίδες, χωρίς εικόνες και οι πληροφορίες αυτές δεν επαρκούν για την κατασκευή συσσωρευτή.

  • Tasoula Kyriakidou

   Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.
   Όντως, το λινκ δίνει δωρεάν μόνο ένα μέρος του βιβλίου.
   Μπορείτε ωστόσο να προμηθευτείτε την έντυπη έκδοση από τις εκδόσεις ΡΕΩ (http://reo.gr/)

 2. ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΠΑΝΑΓΗ

  Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου αν μπορείτε να μου φτιάξετε ένα θάλαμο οργόνης

  • Tasoula Kyriakidou

   Μπορεί να σας κατατοπίσει σχετικά κάποιο μέλος της ομάδας μας.
   Αν θέλετε δώστε μας ένα τηλέφωνο μέσω της φόρμας επικοινωνίας του μπλογκ και θα σας ενημερώσουμε.

 3. Γιώργος Τεντόμας

  Καλησπέρα σας,
  μπόρει κάποιος να δοκιμάσει τον Συσσωρευτή Οργόνης που απ’ ότι είδα έχετε κατασκευάσει ;
  Σας ευχαριστώ,
  Γ.Τεντόμας

  • Tasoula Kyriakidou

   Κύριε Τεντόμα, οι συσσωρευτές προορίζονται γενικώς για ιδιωτική χρήση και, όπως καταλαβαίνετε, βρίσκονται σε ιδιωτικούς χώρους. Ωστόσο, αν ενδιαφέρεστε να κατασκευάσετε έναν, μπορούμε να σας δώσουμε την τεχνογνωσία και όποια άλλη πληροφορία χρειάζεστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *