Ένα μικρό θαύμα είναι κάθε παιδί, και ένα δύσκολο σταυρόλεξο η ανατροφή του. Τα ερωτήματα πέφτουν βροχή, και για τις απαντήσεις ποτέ δεν είναι βέβαιος κανείς 100%. Ποιος γονιός δεν έχει σταθεί αμήχανος μπροστά σε αποφάσεις, μικρές και μεγάλες, που πρέπει να πάρει κάθε στιγμή, μεγαλώνοντας το παιδί του; Πόσες φορές δεν παραπαίει ανάμεσα σε πολλές, και αντικρουόμενες συχνά, συμβουλές από το περιβάλλον του, από άρθρα και βιβλία, από γνώμες ειδικών και μη; Όλοι, ωστόσο, συμφωνούν σε ένα σημείο: ότι τα πρώτα πέντε περίπου χρόνια είναι σημαντικά για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα κάθε ατόμου, καθώς τότε μπαίνουν οι βάσεις της ψυχικής υγείας των παιδιών και, κατ’ επέκταση, των αυριανών ενηλίκων. Σε αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα ολοκληρώνονται τα στάδια της ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης, και, ο τρόπος με τον οποίο διέρχεται κανείς από αυτά, αποτελεί τον καμβά που πάνω του υφαίνεται η υπόλοιπη ζωή.

Η οργονομική άποψη για το θέμα αυτό θα παρουσιαστεί σε τρεις ομιλίες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2018. Τις διοργανώνουν ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Τοπικό Συμβούλιο Πεύκων, με ομιλητή τον ψυχίατρο – ομοιοπαθητικό Νάσο Τεόπουλο.

Η πρώτη είναι μία εισαγωγή στα στάδια της ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης των παιδιών και τη σημασία μιας υγιούς πορείας και μετάβασης από κάθε στάδιο στο επόμενο, η δεύτερη έχει ως αντικείμενο τη συγκινησιακή θωράκιση του παιδιού και το πώς αυτή διαμορφώνει τον χαρακτήρα του, ενώ στην τρίτη θα συζητηθεί η σημασία του τρόπου διαπαιδαγώγησης, σύμφωνα με τον οποίο ένα παιδί μπορεί
• να μεγαλώσει απολαμβάνοντας τη χαρά της ζωής
• να είναι ελεύθερο χωρίς να καταπατά την ελευθερία των άλλων
• να αναλαμβάνει ευθύνες
• να στηρίζεται στα πόδια του, ικανό να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ζωής, όπως παρουσιάζονται.

Δείτε λεπτομέρειες για τις τρεις ομιλίες ΕΔΩ.

Κοινοποίηση