Η επανέκδοση σημαντικών έργων του Βίλχελμ Ράιχ στην ελληνική γλώσσα δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να γνωρίσουν την οργονομία μέσα από νέες, πιστές και επιστημονικά επιμελημένες  μεταφράσεις, εγκεκριμένες από το Καταπίστευμα Νηπίων «Βίλχελμ Ράιχ», το οποίο έχει την παγκόσμια εποπτεία της έκδοσης των βιβλίων του. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε με την έκδοση του δεύτερου τόμου το μνημειώδες έργο «Η ανακάλυψη της οργόνης».

Ο πρώτος τόμος, με τίτλο «Η λειτουργία του οργασμού», περιγράφει την επιστημονική πορεία του Ράιχ στην ψυχανάλυση, τις θεωρητικές και πρακτικές διαφορές τής δικής του προσέγγισης από τις τότε επικρατούσες τάσεις της και την ανακάλυψη ενός καινοτόμου τρόπου διεξαγωγής της ψυχοθεραπείας. Εδώ ο Ράιχ συσχετίζει τις ψυχολογικές αντιδράσεις του ανθρώπου με τη φυσιολογία του οργανισμού και ανακαλύπτει τη στενή σύνδεση των συγκινήσεων με τη δράση του αυτόνομου νευρικού συστήματος, αποκαλύπτοντας έτσι μια ψυχοσωματική αλληλεπίδραση, που εξηγεί πολλές από τις συνηθισμένες παθήσεις του σύγχρονου ανθρώπου. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με τα βιοηλεκτρικά πειράματα που αποδεικνύουν την ψυχοσωματική σχέση συναισθημάτων και βιοηλεκτρικών ρευμάτων του σώματος, τα οποία και αποτέλεσαν προπομπό των πειραμάτων του για την ανακάλυψη της οργόνης.

 Στον δεύτερο τόμο, με τίτλο «Η βιοπάθεια του καρκίνου», ο Ράιχ εγκαταλείπει τον χώρο της ψυχολογίας και στρέφεται στην έρευνα. Διαπιστώνει την ύπαρξη μιας βιολογικής ενέργειας και, αργότερα, ανακαλύπτει ότι η ενέργεια αυτή δεν περιορίζεται στα βιολογικά συστήματα, αλλά υπάρχει στην ατμόσφαιρα και σε ολόκληρο το σύμπαν. Την ονομάζει «οργόνη». Μέσα από την εργαστηριακή έρευνα, οδηγείται σε μια νέα, εντελώς διαφορετική προσέγγιση του ζητήματος της γένεσης των καρκινικών κυττάρων: ο καρκινικός όγκος δεν είναι η νόσος, αλλά το σύμπτωμα μιας γενικότερης διαταραχής του βιοσυστήματος, που οφείλεται σε σοβαρή διαταραχή της σεξουαλικής οικονομίας του.
Από την όλη έρευνα προέκυψαν:
• το Τεστ Αίματος Ράιχ, με το οποίο διαπιστώνεται η συρρίκνωση του οργανισμού αρκετά πριν από την εμφάνιση του όγκου
• οι πειραματικοί συσσωρευτές, με τους οποίους επιχειρείται η ενεργειακή φόρτιση του εξασθενημένου οργανισμού
• και, τέλος, μια πρώτη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση του ζητήματος.

Η έκδοση συνοδεύεται από εκτενές παράρτημα, με επεξήγηση των επιστημονικών όρων.

Η λειτουργία του οργασμού
Η ανακάλυψη της οργόνης, τόμος 1
Εκδόσεις Ρέω, σελ. 496
Μαλακό εξώφυλλο: 22,00 ευρώ
Σκληρό εξώφυλλο: 32,00 ευρώ

Η βιοπάθεια του καρκίνου
Η ανακάλυψη της οργόνης, τόμος 2
Εκδόσεις Ρέω, σελ. 578
Μαλακό εξώφυλλο: 22,00 ευρώ

* Οι εκδόσεις «Ρέω» έχουν εξασφαλίσει την εκδοτική συνεργασία του Καταπιστεύματος Νηπίων «Βίλχελμ Ράιχ», το οποίο χειρίζεται τα δικαιώματα για την έκδοση των βιβλίων του Ράιχ. Tην επιστημονική επιμέλεια της σειράς έχουν οι γιατροί και οργονοθεραπευτές Νάσος Τεόπουλος και Γιώργος Αργυρέας.
Αν ψάχνετε κάποιο από τα βιβλία του Ράιχ και δεν μπορείτε να το εντοπίσετε στα βιβλιοπωλεία, επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις «Ρέω» στη διεύθυνση books@reo.gr ή τηλεφωνικά στο 210-760-9080.

Δείτε εδώ τη σειρά «Βιβλιοθήκη της Οργονομίας»
http://reo.gr/product-category/books/orgonelib/

Κοινοποίηση