Οι ψυχοθεραπευτικές ανακαλύψεις του Βίλχελμ Ράιχ μπορούν να παίξουν τεράστιο προφυλακτικό ρόλο στη μαιευτική πρακτική. Αυτό επιχειρεί να καταδείξει στο βιβλίο του «Οργονομική μαιευτική» ο Πίτερ Τζόουνς, μελετητής της οργονομίας για πολλά χρόνια. Ο συγγραφέας  σπούδασε μαιευτική και εργάστηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας επί δεκαπέντε χρόνια. Από την πολυετή πείρα του εκεί άντλησε πραγματικά περιστατικά, από τα οποία αναδεικνύονται γλαφυρά οι απόψεις και η προσέγγισή του στο ζήτημα του τοκετού. Η γλώσσα είναι απλή, κατανοητή και σαφής και, όπου υπεισέρχονται ιατρικοί όροι, επεξηγούνται επαρκώς.

Στο βιβλίο εμπεριέχονται στοιχεία από τη ζωή και το έργο του Β. Ράιχ, στοιχεία των αρχών της οργονομίας γενικότερα, ενώ παράλληλα καταγράφονται οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά τη διαδικασία του τοκετού, τόσο για το μωρό όσο και για τη μητέρα.

Η «Οργονομική μαιευτική» είναι μια εισαγωγή στην εφαρμογή των απόψεων του Βίλχελμ Ράιχ στο πεδίο της μαιευτικής. Εντάσσεται στη σειρά «Βιβλιοθήκη της Οργονομίας» των εκδόσεων «Ρέω», η οποία αποσκοπεί στην εξοικείωση του Έλληνα αναγνώστη με την επιστήμη της Οργονομίας και με την εφαρμογή της στους πολλούς επιστημονικούς κλάδους στους οποίους εμπλέκεται.

Περισσότερα σχετικά με τη συγκεκριμένη έκδοση και τη σειρά «Βιβλιοθήκη της Οργονομίας» μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Τίτλος: Οργονομική μαιευτική
Συγγραφέας:  Πίτερ Τζόουνς
Σελίδες:   188
ISBN:   978-960-9403-61-0

Κοινοποίηση