Επιμόρφωση σχετικά με την οργονομία

Το Ινστιτούτο Οργονομίας, στην προσπάθειά του να διαδώσει το έργο του Βίλχελμ Ράιχ στο ευρύ κοινό, διοργανώνει κύκλους με επιμορφωτικά σεμινάρια, τα οποία μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος, χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις.

Έχει ήδη επαναληφθεί δύο φορές το εισαγωγικό σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο δεύτερος κύκλος ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες με τη 12η και τελευταία ενότητα, που αφορούσε τις βιοπάθειες. Τα μαθήματα παρακολούθησαν συνολικά περισσότερα από 40 άτομα, είτε επαγγελματίες από τον χώρο της εκπαίδευσης, της ιατρικής, της ψυχολογίας και άλλων κλάδων, είτε άτομα που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στον ρόλο που διαδραματίζει ο ψυχικός κόσμος στην καθημερινότητά μας.

Κατά τη διάρκειά του σεμιναρίου παρουσιάστηκε και αναλύθηκε το έργο του Ράιχ, περισσότερο όσον αφορά στις καινοτόμες απόψεις του για τον χαρακτήρα, για την ψυχική δομή, τις ψυχολογικές, ψυχιατρικές και οργανικές δυσλειτουργίες, για τις βιοπάθειες και την αντιμετώπισή τους. Συζητήθηκε λεπτομερώς η ανατροφή υγιών παιδιών και η σημασία όλων αυτών στην κοινωνία και στις σχέσεις των ανθρώπων. Επίσης, εξετάστηκαν συνοπτικά οι απόψεις του σχετικά με τη βιολογία, τη φυσική, το κλίμα, αλλά και την κοινωνική και πολιτική ζωή, πάντα σε σχέση με τον χαρακτήρα και την ψυχική δομή.

Ήδη βρίσκεται καθ’ οδόν η διοργάνωση του σεμιναρίου για τρίτη φορά και οι σχετικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε μαρτυρίες από συμμετέχοντες στο πρώτο εισαγωγικό σεμινάριο.

Κοινοποίηση

← Previous post

Next post →

2 Comments

 1. Καλημέρα σας

  ειμαι ψυχολογος ψυχοθεραπευτρια θελω να με ενημερωσετε για τις ομιλίες που αφορούν το έργο του Βίλχελμ Ράιχ.

  Σας ευχαριστώ

  • Tasoula Kyriakidou

   Προς το παρόν δεν υπάρχει ομιλία προγραμματισμένη στο κοντινό μέλλον.
   Ωστόσο, μπορείτε να εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας, για να ενημερώνεστε αμέσως μόλις γίνεται κάποια σχετική ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *