Πενταετές πρόγραμμα στη βιοενεργειακή σωματική ψυχοθεραπεία και χαρακτηρανάλυση (οργονοθεραπεία) από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Ελληνικού Ινστιτούτου Οργονομίας. Έναρξη προγράμματος: Σεπτέμβριος 2020.

Ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, είναι η βιοενεργειακή σωματική ψυχοθεραπεία και χαρακτηρανάλυση (οργονοθεραπεία), όπως την εισήγαγε και τη διαμόρφωσε ο μαθητής του Φρόιντ, ψυχίατρος Βίλχελμ Ράιχ.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ψυχοθεραπευτική τεχνική, που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ψυχικές και ψυχοσωματικές (βιοπαθητικές) διαταραχές, χωρίς να καταφεύγει απαραίτητα στη χρήση ψυχοδραστικών φαρμακευτικών ουσιών (ψυχοφάρμακα).

Βασίζεται στην τεχνική της ανάλυσης του χαρακτήρα (χαρακτηρανάλυση) και στη βιοφυσική εργασία, δηλαδή στη μυϊκή επεξεργασία των εντάσεων και μυϊκών ακαμψιών του σώματος, οι οποίες δεσμεύουν και καταστέλλουν τις συγκινήσεις, αποτρέποντας έτσι τη βίωση, συνειδητοποίηση, έκφραση και λυτρωτική εκφόρτισή τους.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει ένα βασικό πρόγραμμα μαθημάτων και σεμιναρίων πενταετούς διάρκειας και συνεχίζεται, στο πλαίσιο της διά βίου επιμόρφωσης, με το μηνιαίως επαναλαμβανόμενο κλινικό σεμινάριο παρουσίασης περιστατικών. Ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ιατρούς και ψυχολόγους), οι οποίοι επιθυμούν να εκπαιδευτούν στην τεχνική της Βιοενεργειακής Σωματικής Ψυχοθεραπείας και Χαρακτηρανάλυσης (οργονοθεραπείας).

Για την τελική έγκριση της συμμετοχής του εκπαιδευόμενου στο σεμινάριο απαιτείται προσωπική συνέντευξη.

Στο σεμινάριο διδάσκουν: ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Νάσος Τεόπουλος, η ψυχολόγος Μαρία Ζάννη, ο ειδικός παθολόγος – ομοιοπαθητικός Στυλιανός Καϊτανίδης και ο ειδικός ενδοκρινολόγος Θεμιστοκλής Τζώτζας.

Ακρογωνιαίος λίθος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η προσωπική θεραπεία των εκπαιδευομένων και η εδραίωση μιας σχετικά υγιούς βιοψυχικής δομής, μέσω της δικής τους βιοενεργειακής σωματικής ψυχοθεραπείας (οργονοθεραπείας) και της επαρκούς χαρακτηρολογικής τους αναδόμησης.

Από την ακαδημαϊκή περίοδο 2018-2019 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχεται και σε αγγλόφωνους σπουδαστές μέσω παράλληλης μετάφρασης και οπτικού υλικού στην αγγλική γλώσσα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών ΕΔΩ.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας: στο e-mail seminar@wilhelmreich.gr ή στο τηλέφωνο 210-760-9080.

Κοινοποίηση